ПАМЕТ БЪЛГАРСКА...

ТЕМИ,СВЪРЗАНИ С МИНАЛО, НАСТОЯЩЕ И БЪДЕЩЕ НА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ...

ДОБРЕ ДОШЛИ В БЛОГА НА АЛЕК!

...Настоящият блог е предназначен за широк кръг читатели, които в желанието си да опознаят своя народ, чувстват нужда да го видят и в неговото историческо минало. Ако не бе днешното тревожно време с тежките изпитания, които носи народа ни, този блог навярно нямаше да съществува. Причината за появата му е само една- днес всеки е длъжен да даде на общността си онова, което може.

Историята не би била история, ако не казва истината,пък и никой не е имал трайна печалба от заблужденията, с които е бил хранен....

" О, минало незабравимо!"....

“…Като се занимавам с миналото и пиша животописи, аз приемам дълбоко в душата си спомена за тия велики, благородни мъже и когато се натъкна във всекидневието на нещо низко, порочно, неблагородно, способен съм кротко, без да се дразня, да отклоня своя ум към достойни примери…”

ПЛУТАРХ, “Успоредни животописи”, ІІ век след Христа

“…Наред с непостоянството и нетрайността, от които е проникнато цялото ни историческо битие, тук има и нещо друго, не по-малко характерно: периодичното повторение на едни и същи явления в него. Би могло да се каже дори, че ако в нашия, лишен от приемственост и трайност исторически живот, има нещо неизменно и постоянно, то е именно ритмичното редуване на състояния и прояви, напълно сходни с преживяното в миналото. При всеки един от големите периоди на своята история ние като народ сме повтаряли онова, което по-рано е било. Ако в това отношение при един или друг случай се явява известна разлика, тя е в подробностите, дължими на времето и условията, но не в същността. В основните си моменти историята на Второто ни царство е повторение на тая от Първото. Още по-забележително обаче е, че и най-новият период от нашето равитие се отличава със същите черти, които са ни познати от нашето средновековие…”

Петър МУТАФЧИЕВ, “Книга за българите”, 1936 г.

..."“Българите бяха оня народ, който – покрай Викингите – допринесе най-много за организиране и оформяне на цивилизацията на цяла Източна Европа. Прабългарите са организирали българо-славянските племена в една нация, в която българският дух и култура са останали подкваса за вечни времена”.

Prof. Shigeoshi Matsumae

...Историята е нещо много странно, но едно е ясно - човек трябва да знае откъде е тръгнал, за да узнае къде иска да стигне! Историята не трябва да е повод за спорове! Изтъркано е, но не сме КОЙ ДА Е! Нашите предци са били умни хора, и най-малко това показва, че нашия народ има потенциал, и той е в нашите ръце!...

Ето защо тук трябва да събираме тези хубави, но и понякога спорни моменти и да говорим за тях!Мисля, че ще е от полза на всеки...

Знаете неща, с които всеки българин трябва да се гордее? Нека поговорим...


Архив на блога

Търсене в този блог

Популярни публикации

Вечният календар на прабългарите

Вечният календар на прабългарите
Ал.Лудколев

вторник, 19 април 2011 г.

Защо трябва да знаем произхода и историята си...

Невярната история води към края на историята ти...

Неоспорим факт е, че в отношенията на повечето държави, наложилите се за исторически „истини”тези от миналото, оказват понякога решаващо влияние върху вземането на решения със съдбоносни стратегически последици за цели държави и народи .

Примери: създаването на Израел /аргументирано с историчекси претенции/; отнемането на територии от България по Ньойския мирен договор /аргументирано като населени с небългарски /тракийски и македонски...!!! етнос, като е цитиран "българския" историк Златарски/; изключването на Гърция от зоната на съветско влияние в края на Втората Световна война /като "люлка" на западната цивилизация/; бързото приемане на Полша и Чехия в НАТО и ЕС след края на Студената война /като част от европейската култура/; механичното причисляване на България в зоната на турско влияние от САЩ в момента /като тюрко-алтайска народност, според родните, руските, сръбските и гръцките лъжеисторици/..и други.

Създаването на ЕС прави много по- свободно търсенето, излагането и дискутирането на историческите факти и много по- вероятно отхвърлянето на тезите на "авторитетите" в историята, наложени по политически и националистически причини през ерата на националните държави и предфашизма.

Наднационалното държавно образувание ЕС дава големи шансове истинската история на европейските народи и държави да бъде показана в обективния и вид.

Членството ни в ЕС дава на българската историческа наука неповторим шанс да се разбият историческите шаблони от времената на национализма /гръцки, немски, италиански, руски, сръбски..български/ и да се даде на хората от демократична Европа истинската история за корените на европейската цивилизация.

Това би било от огромна вътрешно политическа полза за единството на ЕС.

Поради това, разкриването на истината за единен етнически корен на народите в Европа и единното начало на произхода и възхода на общоевропейската цивилизация, ще срещне моралната и материална подкрепа на наднационалните структури на ЕС.

Напоследък излизат все повече данни, че фалшивата германска /предфашистка/ версия за произхода и историята на европейските народи се подлага на все по-дълбоки съмнения и критики.

И на гръцките лъжи за "приноса" на древна Гърция за културното и политическото устройство на модерния свят.
И на руските великославянски исторически блянове.

В буквалния смисъл бе разгромена сръбската шовинистична мечта.

Заедно с това се надуват и нови исторически балони.
Като македонизма и новите руски и турски историко-научни мутации.

Та, очевидна е перспективата на дълга и деликатна историческа дискусия, в края на която, с общото убеждение на коректните учени историци, може да се формулира Истинската история на заселването и цивилизоването на Европа, в която българите /траките/ да получат справедлива оценка за приноса им към европейската и световна култура и прогрес..

На този фон, българската "официална" историческа наука продължава да дреме.

Дрямката им, за съжаление, е обхванала и българските политици.

Но другите не дремят.

Вижте с каква държавна подкрепа и с какъв бяс, гръцките, руските, турските, сръбските и македонски поддръжници на псевдо-исторически тези, защитават и налагат worldwide очевидни лъже-истории.

И докато БГ факторите, в това число и БГ "баничари историци" са заети с късогледи битовизми, околните държави наливат средства, в това число и европейски пари, за да търсят /или по-скоро за да унищожават/ доказателства срещу националистическите им планове.

Парадоксално е с гръцко финансиране, българо-гръцки екипи да извършват археологически проучвания на древнотракийски селища...Гърците да финансират намирането на исторически доказателства, които биха оборили свещенната им „Мегали идея”?
Да не би да си мислите, че тези екипи ще намерят такива доказателства?...По скоро ще ги унищожат, което са правили от 2-3000 години насам.

В същото време късогледата българската държава в лицето на българското външно министерство спонсорира и подкрепя експедиция за търсене на корените на българите в Иран и Афганистан..
А те са в краката им...

Щом като българската държава не финансира търсенето на доказателства за собствената си велика история, другите държави ще финансират унищожаването им.

Под тъпия поглед на българските официални историци и управници...

Липсата на, формулирана на държавно ниво, национална визия за миналото и бъдещето на България, продължава да препятства усилията и на свободните от щампи учени да променят фалшификатите поне в българската ни история.

Наличието на унизително лъжлива и безгръбначно променлива "учебникарска" версия за историческото ни минало, прави унизително и днешното ни "ден за ден", а не осъзнато, признато и устойчиво присъствие на европейската и световна сцена.

Лошото, че български полит-историци и моделираните от тях „исторически” представи на политиците и обществото ни, са били и продължават да са, по съществото на дейността си, враждебно настроени срещу собствения си народ и са отразявали и продължават да отразяват необективно историческите, а от там и да тълкуват погрешно съвременните събития.

Късогледството по отношение на историята води и до късогледство в съвременната политика. Кривогледата история води до криволичене в бъдещето.

Ако управниците на България продължат да се взират в ноктите си , вместо да използват шанса да получим полагаемото се на българите уважение като първосъздатели на европейската цивилизация , а от там и повече от трохи от европейската трапеза на народите, България ще си остане като незначителна хранителна добавка, вместо като основен материал при замесването на общоевропейското национално тесто.

Ако българските политици, не подкрепят усилията за намиране на историческата истина за българите и за държавата им, а продължат да зяпат в устата на Големите исторически манипулатори, ще се окаже отново, че другите народи са ни окрали и миналото и бъдещето.

Очевидно е, че от историческия нихилизъм на българските политици за България са произтекли и в момента произтичат вреди с неоценими размери.

Българската държавност агонизира, а българите са изтребвани в собствената им страна за да освободят жизнено пространство на други етноси.

Заслугата за това е на /анти/българските историци, които са произвеждали в продължение на десетилетия исторически неграмотни политици чрез насаждането на исторически неистини и чуждопоклонничество в училищата и университетите.

Тези наши псевдо-историци за съжаление, нито са морално осъдени, нито са отстранени от позициите им, от които могат да въздействат на образованието и на самочувствието на народа и на политиката на държавата.

Тези наши неграмотни политици продължават да играят ролята на автосепаратисти и да тласкат народа към измиране, а държавата към изчезване, коварно подбутвани от едни и същи антибългарски външни и вътрешни фактори.

Ако прогледналите българи не поемат кръста на Новото Българско възраждане, ако не се появи Новият Паисий, очаква ни кратко и недостойно бъдеще...

Демограф

Моят списък с блогове

Admin

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com
Discount Magazine Subscriptions - Save big!